12 Kasım 2009 Perşembe

Yargıtay'ın da dinlendiği kesinleşti! son durum ne?


Yargıtay'ın telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. Yargıtay'a ulaşan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı raporuna göre, Yargıtay santrali dinlendi. Bu, santrali kullanan 250 hakim ve savcının telefon konuşmalarının dinlenmiş olabileceği anlamına geliyor.
Gelişmeler üzerine erken toplanan Yargıtay Başkanlar Kurulu, Yargıtay telefonlarının dinlendiğine ilişkin Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen belge üzerine ön inceleme kararı aldı. Belgede İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Kasım 2008'de dinleme kararı aldığı belirtiliyor.
Kurul, ön inceleme raporunun tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yeniden toplanacak.
Yargıtay Birinci Başkanlığı, Sincan Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan inceleme sonunda hazırlanan raporu Sincan Cumhuriyet Başsavcılığından istemişti.
Yargıtay Başkanı'ndan açıklama
Yargıtay Başkanı Gerçeker, bu sabah Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlamıştı.

Gerçeker, "Yargıtay ile ilgili bir dinleme varsa biz onun takipçisi olacağız. Yargıtay'ın telefonlarının dinlenebilmesi için Birinci Başkanlık Kurulu'nun izni olması lazım, karar olması lazım. Onun dışında Yargıtay'ın telefonlarının dinlenmesi mümkün değil" diye konuştu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in de örgüt soruşturması kapsamında dinlendiğinin hatırlatılması üzerine Gerçeker, devam eden davalarla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, hakim ve savcıların dinlenmeleriyle ilgili birbiri ardına belgeler ortaya çıktığının ifade edilmesi üzerine de konunun Yargıtay kurullarında değerlendirileceğini, daha sonra basına ve kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.

Radikal gazetesinin haberine göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan inceleme, Yargıtay 1. Başkanlığı'nın santral telefonlarının Adalet Bakanlığı'nın isteğiyle dinlendiğini ortaya koydu.

Diğer dinlenenler

Adalet Bakanlığı'nın meslekten ihracını istediği Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve yine meslekten ihracı istenen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu da dinlettiği iddia ediliyor. Yorum Yaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder