14 Kasım 2009 Cumartesi

Yargıtay dinlendiyse durum cidden vahim


YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay’a ait telefonların mahkeme kararıyla dinlendiğine ilişkin iddialar üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi istedi.


Gerçeker, konuya ilişkin, “Böyle bir durum varsa son derece vahimdir. Çünkü, hiçbir mahkeme, Yargıtay’ın telefonlarının dinlenmesi için karar veremez” dedi. Gerçeker, şunları söyledi:

‘Yargıtay bağımsızdır’

“Dinlemeleri yapan Telekominikasyon İletişim Başkanlığı devlet tarafından kurulmuş, ancak belli suçlar için mahkeme kararıyla telefonları dinleme yetkisi verilmiş bir kamu kuruluşudur. Yargıtay bağımsız bir kurum olduğu için Yargıtay’da yapılacak telefon dinlemesi, ancak Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu izniyle olur.

‘Raporu bekliyoruz’

Hiçbir mahkeme Yargıtay’la ilgili dinleme kararı veremez. Yargıtay’ın telefonlarının dinlendiğine ilişkin haberleri dikkate alıp Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istediğimiz raporun gelmesini bekliyoruz. Yargıtay’ın telefonlarının dinlendiği ortaya çıkarsa gereği neyse yapacağız. Eğer hukuka aykırı bir dinleme yapıldıysa vahim bir durum. Bizim telefon dinlemeleriyle ilgili açıklamalarımız, Yargıtay’ın kesinleşmiş kararları var.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder