12 Kasım 2009 Perşembe

Başbakan Erdoğan ve Yargıtay'a suikast planı



Ergenekon davasının delil klasörlerine giren istihbarat elemanı gizli tanık ‘Selçuk’un ifadesi, Yargıtay ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı hedef alan suikast planlarını gözler önüne serdi.


İddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’nün, geçen hafta Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilen Serpil Özün Çetinkol ile eski Başkan Zeki Aslan ve üyelere suikast planladığı öne sürüldü.

SUİKAST FİKRİ KİMDEN ÇIKTI?

SUİKAST TEKLİFİ SAVAŞ YARBAY'DAN!

Gizli tanığın ifadesinde akıllara durgunluk veren şu bilgiler yer alıyor:

"Yargıtay üyeleri Yahudiler’e çalışıyor, bunlar vatan haini, bunların temizlenmesi lazım, şeklinde telkinlerle üyelere yönelik eylem yaptırılmaya çalışılıyordu. Bu şekilde Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin üyelerinden Zeki Aslan, Serpil Çetinol diye bir bayan ve Kubilay abi dedikleri Kubilay Özkan isimli üyeler ve bazı savcılara suikast türü eylemlerin yapılması konuşuluyordu. Yargıtay üyeleriyle ilgili çok özel bilgiler ve istihbaratlar arkadaşıma verilmiş. Arkadaşım bu bilgilerden bana bahsetti. Ancak arkadaşım bu eylemi gerçekleştirmemiş. Bu teklifi Savaş Yarbay yapmıştı."

TÜM NOTLARI GÖRDÜM

Daha sonra Danıştay saldırısı gerçekleşince hemen bu olayların aklına geldiğini Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e anlatan gizli tanık, suikastı gerçekleştirmeyen arkadaşının Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki bilgi notlarını da kendisine gösterdiğini belirtti.

Gizli tanık, "Bu notlarda bazı Yargıtay üyelerinin, tetkik hakimleriyle olan ilişkilerinden, özel hayatları ve diğer irtibatlarıyla ilgili birçok yazılı bilgi arkadaşıma verilmişti" diye konuştu. Ergenekon sanığı Veli Küçük, Levent Ersöz ile bazı MİT ve JİTEM görevlilerini yakından tanıyan gizli tanık, “Suç işleyen kişilerin dosyaları sonunda Yargıtay'a gidiyordu. Fakat bazı dosyalar kendi adamlarına değil başka kişilerin bulunduğu bir daireye düştü” dedi.

YARGITAY 8. DAİRESİ BAŞBAKAN'I HAPİSE GÖNDERMİŞTİ

Yargıtay 8. Ceza Dairesi karara bağladığı davalarla Türkiye'nin gündeminden hiç düşmedi. Düşünce özgürlüğü ve örgütlü suçlarla ilgili davalara bakan 8. Ceza Dairesi, Susurluk Davası ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın okuduğu şiir dolayısıyla aldığı cezayı da onamıştı. Avukat Alparslan Arslan tarafından 'başörtüsü yasağı getirdi" diye gerçekleştirilen Danıştay 2. Dairesi gibi Yargıtay 8. Ceza Dairesi de 28 Şubat döneminde verdiği kararlarla kamuoyunda tartışmaya neden olmuştu. İddia edilen Ergenekon Terör Örgütü’nün tıpkı Danıştay saldırısında olduğu gibi Yargıtay 8. Dairesi'ne de saldırı gerçekleştirip olayı dindar kitlelerin üzerine yıkmayı planladığı Ergenekon iddianamesinin ek delil dosyalarında yer aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SUİKAST PLANI

BAŞBAKAN'A BOMBALI SUİKAST

Yakından tanıdığı Veli Küçük'ün bir başsavcı ve bir ağır ceza başkanıyla sürekli görüştüğünü bildiğini anlatan gizli tanık Selçuk, kendisinin de bir kez başsavcıyla görüştüğünü söyledi. Başsavcıyla daha çok İrfan Yüzbaşı ve Savaş Yarbay'ın görüştüğünü belirten gizli tanık, Başbakan Erdoğan'a suikast planını da anlattı.

İşte gizli tanığın şok sözleri: "Savaş Yarbay, bir gün benim arkadaşım olan ismini vermek istemediğim kişiye, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi sattığını ve öldürülmesi gerektiğini söylemiş. İkametine girerken evinin yanında bulunan Karadenizlilere ait bir araç yıkama yağlama istasyonunun önüne C-4 patlayıcılarla donanmış araçla suikast yapılmasını teklif etmiş.

Hatta yıkama yağlamacıda sıra bekleyen araba gibi park edilip, Başbakan geçerken kumandayla patlatılıp Başbakan'a suikast yapılacaktı. Bu şahıs bana, 'Bize vatan millet dediler bazı işler yaptık. Ancak Başbakan'ın öldürülmesi hususunun, vatan milletle bağdaşır bir yanını görmediğim gibi vatan haini de oluruz. Bu iş değil bizi, sülalemizi bile yerin dibine batırır' diye teklifi kabul etmediğini söyledi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder